Выращиваем окру для Вас!

Окра мрія вегетаріанця


Люди стають вегетаріанцями з різних причин: етичним, екологічним, економічним, медичним, релігійним. Так як вегетаріанці не вживають в їжу м'ясо, птицю, рибу і морепродукти, а молочні продукти і яйця не вживаються лише частиною вегетаріанців, то організм такої людини потребує в велику кількість вітамінів і мінералів, які містяться в продуктах тваринного походження. Таким чином збалансована дієта - це важлива частина вегетаріанства.

Впевнено повідомимо вам - Окра,  її багатим внутрішнім складом з надлишком покриває дефіцит вітамінів і мікроелементів збалансованої вегетаріанської дієти.
 
У свіжих стручках бамії міститься багато поживних речовин: вітаміни A, C, K, B6, B2, а також кальцій, залізо, тіамін, фолієва кислота, калій, бета каротин. Цей овоч може похвалитися високим вмістом білка і дієтичного волокна.
 
  • Вітамін С підвищує стійкість організму до інфекцій, і сприяє регенерації тканин.
  • Вітамін B6 приймає участь в синтезі гемоглобіну.
  • Вітамін До бере на себе головну роль по згортанню крові, є значущою складовою кісток, так само стимулює водний і кислотно-лужний баланс організму.
  • Вітамін B9 (фолієва кислота) необхідна для створення і підтримки нових клітин в організмі.
  • Магній сприяє нормалізації роботи нервової системи, роботи м'язів і серця, виведення холестерину і жовчі з організму.
  • Вітамін B2 і B1 незамінні в метаболізмі жирів і вуглеводів.
  • Бета-каротин необхідний для зору, і сприяє його поліпшенню, запобігає такі хвороби як катаракта і глаукома. Незамінний в підтримці імунної системи, його присутність в організмі запобігає сонячним опікам, тим самим захищаючи шкіру від ультрафіолету.
  • Всі ці вітаміни, які містяться в окрі сприяють послідовній і злагодженій роботі організму, складаючи кожну клітинку нашого організму, не просто впливаючи на наше здоров'я, а будучи його основною складовою.
 
Так само, для тих, хто вивчає Аюрведу- останні дослідження аюрведических вчених підтвердили, що окра в раціоні сприятливо впливає і балансує все доши. Тому бамия є універсальним продуктом для людей всіх аюрведических конструкцій.
 
Окра - мрія вегетаріанця!

06.08.2019